Εργαστήριο Creative staging 'n' Performance

Εισηγητής : Γιάννης Ράμος

Ημέρα-ώρα: Σάββατο 17:00'-20:00' δωρεάν συνάντηση γνωριμίας

Έναρξη : Νοέμβρης 2020

 open day: Σάββατο 31 Οκτωβρίου 17:00'-20:00'

Ο Γιάννης Ράμος, καλλιτέχνης και θεραπευτής καταπιάνεται με τη σκηνική παρουσία. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ποια αλλαγή συντελείται στον καλλιτέχνη με το που κάνει το βήμα από τα παρασκήνια στη σκηνή. Με όχημα τραγούδια της επιλογής και διαρκως ανανεούμενο ρεπερτόριο εξερευνούμε τη ζώνη ασφάλειας των καλλιτεχνικών επιλογών μας επι σκηνης. Ψηλαφούμε ταυτόχρονα τα όριά μας. Σε έναν κύκλο μαθημάτων θα θέσουμε το ερώτημα, «εσυ τι είδους καλλιτέχνης θέλεις να είσαι;» και θα εξετάσουμε τους τρόπους να το πετύχεις.

 

Ο Γιάννης Ράμος γεννήθηκε το 1977. Με το θέατρο άρχισε να ασχολείται σε ηλικία 28 ετών στη σχολή Θεοδοσιάδη. Νωρίς άρχισε να συνεργάζεται ως ηθοποιος με γνωστούς σκηνοθέτες-δασκάλους του ελληνικού θεάτρου ενώ για σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης της ομάδας ΝΑΜΑ, θέατρο Επι Κολωνω. Στη συνέχεια σκηνοθέτησε στην Ελλάδα και τη Σουηδία και έχει μεταφράσει σύγχρονα και κλασσικά έργα του σκανδιναβικού ρεπερτορίου. Στη Σουηδία δίδαξε θέατρο σε παιδιά, εφηβους και ενηλικες μέσα από σεμινάρια. Φιλοδοξεί να διατηρείται καλλιτέχνης

 

Μαζί του η Ελένη Αλεξανδρή

H  Eλένη Αλεξανδρή με καταγωγή από τους Μολάους, γεννήθηκε στην Οττάβα του Καναδά όπου έζησε μέχρι 7 ετών.  Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Τορόντο οπου ζούσε μέχρι  το Μάρτιο 2008. Σε ηλικία 6 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου και σε ηλικία 11 ετών άρχισε μαθήματα τρομπέτας.  Ομιλεί απταίστως την Ελληνική, Αγγλική και Γαλλική γλώσσα ενώ απεφοίτησε από το Extended French Program . Η Ελένη έχει βραβευτεί σε διάφορους μουσικούς μαθητικούς διαγωνισμούς. Τα τελευταία 10 χρόνια σπούδασε πιάνο στο Royal Conservatory of Music όπου  απεφοίτησε με First Class Honours.  Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τις δραστηριότητες με τη συμμετοχή της στα χορευτικά της Ελληνικής Κοινότητας Οττάβα, του Τορόντο και στη φημισμένη Χορωδία της Κοινότητας του Αγ. Νικολάου Τορόντο, όπου τον Ιούνιο του 1996 τραγούδησε με την μεγάλη καλλιτέχνιδα Χάρις Αλεξίου στην εκδήλωση “Αφιέρωμα στον Έλληνα Μετανάστη.” Η Ελένη πρωταγωνιστούσε για 5 χρόνια (στο τραγούδι, υποκριτική και χορό) στο φημισμένο Θέατρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Νεφέλη, το οποίο έχει βραβευτεί απο το Γ.Γ.Α.Ε. (Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού) του Υπουργείου Εξωτερικών.  Επίσης, τον Ιούλιο 2002 είχε βραβευτεί απο το Πανεπιστήμιο της Κρήτης για την μουσική του έργου “Τα Παιδιά της Φλόγας” όπου έγραψε την μουσική και τραγούδησε η ίδια.  Η Ελένη δίδαξε χορό στο χορευτικό της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο “Τα Ελληνάκια.” Η Ελένη απεφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του York University όπου τελείωσε με άριστα Specialized Honours in Drama Studies/Bilingual.  Επίσης στο τελευταίο έτος ανέβασε ως σκηνοθέτης τη “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη με 20 ηθοποιούς και 15 άτομα συντελεστές. Η Ελένη, σε συνεργασία με την δασκάλα φωνητικής, Victoria Gilbert Mendes (Examiner for the Royal Conservatory of Music, Registered Adjudicator & Principal of her very own York Region Conservatory of Music), έγραψαν δυο επιτυχημένους δίσκους Stay A While και Forever & Always στην Indigo Records. Το ρεπερτόριο της Ελένης περιλαμβάνει από Broadway μέχρι κλασσικά τραγούδια στην Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική, Γερμανική και Ισπανική γλώσσα.  Από το 2003-2008 δίδαξε φωνητική, πιάνο και θεωρία σε παιδιά 6 έως 16 ετών στο York Region Conservatory of Music. Επίσης η Ελένη τραγουδούσε στο Τορόντο (Imago και Myth) με Ελληνικό ρεπερτόριο για την διασκέδαση Ελλήνων και Καναδών. 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας.Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας! Λυπούμαστε κάτι πήγε στραβά!Δοκιμάστε αργότερα

Copyright © 2019-2020 · All Rights Reserved

Groove House Studios Παύλου Μελά 11, 12131 Περιστέρι τηλ. 210 88 35 618 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.