Τα Groove House studios είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν, ότι σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό οργανισμό σε περισσότερες από 190 χώρες, ABRSM (ASSOCIATED BOARD OF THE ROYAL SCHOOLS OF MUSIC” από 1η Οκτωβρίου 2021, μπορούν να προετοιμάσουν μαθητές για όλα τα ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (GRADES) στη θεωρία και σε όλα τα όργανα, καθώς και για τα 4 Διπλώματα ARSM ,Dip ABRSM ,LRSM ,FRSM ,εκ των οποίων τα δύο τελευταία είναι BACHELOR και MASTER αντίστοιχα!
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι με αυτή τη Συνεργασία μας, ανοίγουμε στα παιδιά σας ένα νέο δρόμο απόκτησης παγκοσμίως αναγνωρισμένων Μουσικών Διπλωμάτων από τα διεθνώς αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Λονδίνου: Royal Academy of Music, Royal College of Music, Royal Northern College of Music, Royal Scottish Academy of Music and Drama και τα βάζουμε στο μαγικό κόσμο της Μουσικής, με ένα ολοκληρωμένο, επιτυχημένο και πλήρως οργανωμένο σύστημα εκμάθησης.
Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι τα παιδιά λαμβάνοντας μέρος στις εξετάσεις είτε στη θεωρία ,είτε σε όργανο από το Grade 6 και πάνω αναλόγως με την βαθμολογία τους αποκτούν ucas points και A-levels τα οποία είναι τα προαπαιτούμενα για την εισαγωγή τους σε οποιοδήποτε ξένο πανεπιστήμιο & για όλες τις Σπουδές τους , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !

Το ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music, δηλ. της Ένωσης Βασιλικών Μουσικών Ακαδημιών του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος οργανισμός μουσικής εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς εκδότες και ο κορυφαίος – παγκοσμίως – παροχέας μουσικών εξετάσεων, αξιολογώντας περισσότερους από 630.000 υποψήφιους σε 93 χώρες κάθε χρόνο.

Στόχος του ABRSM είναι να εμπνεύσει την επιτυχία στον τομέα της μουσικής. Σε συνεργασία με τα Βασιλικά Μουσικά Εκπαιδευτήρια τού Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέρει υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές σε όλο τον κόσμο. Δείχνει τον τρόπο, ώστε μαθητές και καθηγητές να χτίσουν τις μουσικές τους δεξιότητες και να πετύχουν τους στόχους τους, ενθαρρύνοντας την πρόοδό τους.
Τα ιδρύματα που εκπροσωπούνται από το ABRSM είναι τα εξής:

α) Η Βασιλική Ακαδημία Μουσικής (Royal Academy of Music) – Λονδίνο
β) Το Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής (Royal College of Music) – Λονδίνο
γ) Το Βασιλικό Βόρειο Κολλέγιο Μουσικής (Royal Northern College of Music) – Μάντσεστερ
δ) Το Βασιλικό Ωδείο τής Σκωτίας (Royal Conservatoire of Scotland) – Γλασκώβη

To πρόγραμμα του ABRSM είναι σχεδιασμένο σε 8 Grades (επίπεδα – τάξεις), για τα οποία δεν υπάρχει προκαθορισμένη διάρκεια σπουδών, αλλά μόνο προκαθορισμένη εξεταστέα ύλη από το διεθνές ρεπερτόριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ABRSM

Στο ABRSM στοχεύουμε να υποστηρίξουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς με κάθε τρόπο που μπορούμε. Ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας και σεβαστών τίτλων μουσικής. Αυτές οι εξετάσεις παρέχουν
σαφείς στόχους, αξιόπιστη και συνεπή σήμανση και καθοδήγηση για μελλοντική μάθηση. Είναι δοκιμασμένος τρόπος για να εμπνεύσει τα μουσικά επιτεύγματα και, με την υποστήριξη τεσσάρων Βασιλικών Σχολών Mουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτιμάται και εμπιστεύεται σε όλο τον κόσμο.
Προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προσόντων και αξιολογήσεων για μια σειρά μουσικών οργάνων
(συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιού) και μουσικών ειδών, καθώς και για τη Θεωρία της Μουσικής και την Πρακτική Μουσική.
Τα αναλυτικά προγράμματά μας βασίζονται σε βασικές μουσικές δεξιότητες – ακρόαση, παράσταση, ανάγνωση, γραφή, μουσική γνώση και κατανόηση και αυτοσχεδιασμός.
Μαζί αυτές οι δεξιότητες δίνουν στους μαθητές ένα καλό θεμέλιο για τη μουσική τους ανάπτυξη και μια σειρά διαφορετικών μουσικών δραστηριοτήτων.
Η εξέταση είναι μια συναρπαστική πρόκληση με πολλά οφέλη για τους μαθητές. Υπάρχει η ώθηση για κίνητρο που προέρχεται από την εργασία προς μια εξέταση. Δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψετε
και να εκτελέσετε φανταστική μουσική και να δημιουργήσετε νέες δεξιότητες. Και υπάρχει η αίσθηση του επιτεύγματος
που προέρχεται από την επιτυχημένη επίτευξη ενός μουσικού στόχου.
Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε την εμπειρία των εξετάσεων θετική και ικανοποιητική. Συνεργαζόμαστε στενά
με ειδικούς, δασκάλους και εξεταστές για την παροχή αναλυτικών προγραμμάτων υψηλότερης ποιότητας με μεγάλη ποικιλία κομματιών και τραγουδιών για να διαλέξετε. Εκπαιδεύουμε τους φιλικούς, έμπειρους εξεταστές μας, ώστε να διασφαλίσουν ότι όλοι οι υποψήφιοι επιβραβεύονται και αναγνωρίζονται για τα μουσικά τους επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της εργασία τους. Χρησιμοποιώντας τα σαφή, εύκολα κατανοητά κριτήρια βαθμολόγησής μας, οι εξεταστές μπορούν να αξιολογήσουν
όλους τους υποψηφίους αξιόπιστα, αντικειμενικά και με συνέπεια. Τέλος, οι υποψήφιοι λαμβάνουν ένα έντυπο βαθμολογίας
που περιέχει πολύτιμα σχόλια, με εορταστικό πιστοποιητικό για όλους όσους περνούν.Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μουσικό σας ταξίδι!

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Η αποστολή του ABRSM είναι να εμπνεύσει τα μουσικά επιτεύγματα. Το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τέσσερις Βασιλικές Σχολές Μουσικής: Royal Academy of Music, Royal College of Music, Royal Northern College of Music και Royal Conservatoire of Scotland.
Είμαστε παθιασμένοι με τη μουσική, την αξία της ως μορφή τέχνης και τη σημασία της μουσικής εκπαίδευσης.
Πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τη μουσική δίνει στους ανθρώπους μοναδικές, θετικές εμπειρίες με οφέλη εφ ‘όρου ζωής.
Μέσα από τις κορυφαίες αξιολογήσεις, τα βιβλία και τους πόρους παγκοσμίως παρέχουμε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο
με τα εργαλεία που χρειάζονται για να διδάξουν, να μάθουν, να φτιάξουν και να απολαύσουν μουσική. Οι υποτροφίες μας, οι δωρεές,
η χορηγία και οι συνεργασίες δημιουργούν ευκαιρίες για ανθρώπους όλων των ηλικιών να ανακαλύψουν μουσική και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους.

Ό, τι κάνουμε έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο μουσικό τους ταξίδι.

ABRSM: Η αρχή

Όλα ξεκίνησαν το 1889, με μια πρόταση που θα άλλαζε τα πάντα. Ο Sir Alexander MacKenzie, διευθυντής της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής, πρότεινε στον Sir George Grove, διευθυντή του Royal College of Music, ότι τα δύο κορυφαία μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματά τους ενωθούν για να δημιουργήσουν ένα νέο εξεταστικό σώμα «εμπνευσμένο από ανιδιοτελή κίνητρα προς όφελος. της μουσικής εκπαίδευσης … που θα παρείχε πραγματικά ένα ερέθισμα και έναν στόχο για ένα υψηλό επίπεδο επίτευξης ».

Ο νέος φορέας, ABRSM, σχεδιάστηκε ειδικά για να παρέχει μια αμερόληπτη και έγκυρη εναλλακτική λύση στα ιδιόκτητα εξεταστικά ιδρύματα, τα οποία θεωρήθηκαν ευρέως ότι κινούνταν περισσότερο από μισθοφορικές ανησυχίες παρά από πραγματική επιθυμία να προωθηθούν υψηλά πρότυπα μουσικής εκπαίδευσης και αξιολόγησης.

Το πρώτο Δ.Σ

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που διοικούσε υπό τον MacKenzie και τον Grove και την προεδρία του λόρδου Charles Bruce περιλάμβανε διασημότητες όπως ο Sir Arthur Sullivan (ένας παραγωγικός συνθέτης πιο διάσημος για τις κωμικές οπερικές συνεργασίες του με τον λιμπρετίστη WS Gilbert), τον Sir John Stainer, τον Sir Walter Parratt, τον Sir Charles Στάνφορντ και Σερ Χούμπερτ Πάρι (κορυφαίος χορωδός συνθέτης περισσότερο γνωστός για τη σκηνοθεσία του ποιήματος του Γουίλιαμ Μπλέικ, Ιερουσαλήμ). Η Βασιλική Υψηλότητα ο Πρίγκιπας της Ουαλίας (ο μελλοντικός Βασιλιάς Εδουάρδος Ζ ‘) ήταν ενεργός πρόεδρος και πραγματοποιούσε ετήσιες συνεδριάσεις του νέου εξεταστικού σώματος στο σπίτι του, το Marlborough House.

Ο ίδιος ο Sir Hubert Parry σκιαγράφησε τις θεμελιώδεις αρχές και τους στόχους του ABRSM: “Τα περισσότερα αντικείμενα που μας εγκρίνουν δεν είναι τόσο η απονομή αξιόλογων πιστοποιητικών … όσο για να δώσουν στους ανθρώπους κάτι σίγουρο για το οποίο να εργαστούν … και επίσης για να δώσουν στους ανθρώπους … ευκαιρίες να εξοικειωθούν από κοντά με τα καλύτερα είδη μουσικής τέχνης και να διατηρήσουν τα πρότυπα της ερμηνείας και μια στάση σχολαστικότητας σε σχέση με τη μουσική που θα της επιτρέψει να είναι πιο γόνιμη από το καλό ».

Το πρώτο αναλυτικό πρόγραμμα (syllabus)


Ένα φιλόδοξο πρώτο αναλυτικό πρόγραμμα για τις εναρκτήριες εξετάσεις του 1890 είχε ως στόχο «ένα πρότυπο τόσο υψηλό ώστε το χορηγούμενο πιστοποιητικό να μπορεί να θεωρηθεί ως διάκριση άξια επίτευξης» – θεμελιώδης προϋπόθεση που διατηρήθηκε με όλες τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις των συστημάτων αξιολόγησης.

Οι εναρκτήριες τοπικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 46 κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι δύο βαθμοί (που ονομάστηκαν απλά «Junior» και «Senior») ολοκληρώθηκαν από τουλάχιστον 1.141 υποψήφιους.

Σύντομα έγιναν αιτήματα για ένα αναλυτικό πρόγραμμα που υποστήριζε τις ανάγκες των μαθητών νεότερων από εκείνους που ήταν ικανοί να δοκιμάσουν τους βαθμούς «Junior» και «Senior», αφού εκφράστηκαν ανησυχίες ότι οι κακές συνήθειες που σχηματίστηκαν σε μικρή ηλικία θα ήταν αδύνατο να εγκαταλειφθούν ένας μαθητής ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει επίσημη αξιολόγηση. Δύο σχολικά τμήματα εισήχθησαν αμέσως («Lower» και «Higher»), τα οποία προορίζονταν να προηγηθούν του χωρισμού του τοπικού κέντρου σε «Intermediate» και «Advanced».

Νέα σχολικά τμήματα και προγράμματα

Τα σχολικά τμήματα επεκτάθηκαν αργότερα προς τα κάτω για να ενσωματώσουν το «Δημοτικό» και το «Πρωτοβάθμιο» και η κατηγορία «Τελικό» εισήχθη ως νέο τοπικό κέντρο για να προηγηθεί των επαγγελματικών διπλωμάτων LRAM, ARCM και LRSM (τα οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν ή υπογράφηκαν από το επαγγελματικά διπλώματα, διπλώματα άδειας και υποτροφίες).

Το ακουστικό (aural) σχήμα εισήχθη στις τοπικές πρακτικές εξετάσεις το 1920 και το σύγχρονο σύστημα των οκτώ βαθμίδων εφαρμόστηκε το 1933. Σε αυτό το σημείο το “The Associated Board” έγινε “The Associated Board of the Royal Schools of Music”.

Οι εξεταστές


Αρχικά, η ομάδα των εξεταστών του ABRSM αντλήθηκε κυρίως από το διδακτικό προσωπικό των Βασιλικών Σχολών και από εξέχοντα μέλη δημόσιων μουσικών θέσεων. Οι γνωστοί συνθέτες Sir George Dyson, Sir Arthur Somervell, Sir Frederick Bridge και Ralph Vaughan Williams υπηρέτησαν όλοι ως εξεταστές του ABRSM στις αρχές του 20ού αιώνα.

Σε μια γενική συνεδρίαση του ABRSM το 1937, ο Sir Hugh Allen περιέγραψε αξιομνημόνευτα το κάπως απαιτητικό φάσμα των ικανοτήτων που απαιτούνται για να είναι ένας επιτυχημένος εξεταστής ABRSM: «Η τεχνική, από όσο μπορώ να δω, ενός εξεταστή του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνδυαζόταν με ένα ταλέντο για απλή αριθμητική, ελαστικό λεξιλόγιο, συνθετική μνήμη, αξιοπρεπή χειρόγραφο, ανένδυτη υπομονή, έτοιμη δύναμη περιγραφής, ευγενική συμπεριφορά, αίσθημα δικαιοσύνης, αναγκαιότητα για αδύναμους, γεύση λογικής, χρυσή φωνή και τρόπος δίπλα στο κρεβάτι ».

Τα κριτήρια βαθμολόγησης που ακολούθησαν οι εξεταστές για βαθμολογημένες εξετάσεις παρέμειναν αξιοσημείωτα συνεπή κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ABRSM, όπως αποδεικνύει αυτό το απόσπασμα του 1948: “Οι υποψήφιοι των οποίων οι επιδόσεις θεωρούνται από τους εξεταστές ότι είναι στο στάνταρντ λαμβάνουν πιστοποιητικά από το Διοικητικό Συμβούλιο. Πάνω από το επίπεδο ενός ικανοποιητικού «περάσματος», μπορούν να χορηγηθούν πιστοποιητικά αξίας · και για πραγματικά εξαιρετικούς υποψηφίους, πιστοποιητικά διάκρισης. Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει δημοτικότητα στο δικαστήριο πολλαπλασιάζοντας τα βραβεία και τις εύκολες τιμές, και έχει βάλει σταθερά το πρόσωπό του απέναντι σε κάθε βραβείο που μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι ένας μαθητής στο να περάσει μια εξέταση απλώς άφησε πίσω του ένα ακόμη ορόσημο στο ταξίδι της μουσικής προόδου ».

Γίνεται παγκόσμιo


Από την αρχή, το ABRSM είχε καθήκον που επιβάλλεται από τον Χάρτη του Βασιλικού Κολλεγίου να προωθήσει «την καλλιέργεια και τη διάδοση της μουσικής τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την επικράτεια». Μέχρι το 1892, το Πανεπιστήμιο του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας είχε καλέσει τον ABRSM να πραγματοποιήσει εξετάσεις στην Αποικία του Ακρωτηρίου.

Μέχρι το 1895, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς δέχονταν επισκέψεις από τους εξεταστές του ABRSM. Οι εξετάσεις εισήχθησαν στη Μάλτα το 1903 και στις Δυτικές Ινδίες το 1907. Μέχρι το 1948, το ABRSM είχε εκπροσώπους στη Νότια Αφρική, την Ινδία, το Πακιστάν, την Κεϋλάνη (τώρα Σρι Λάνκα), τη Μάλτα, τη Ροδεσία (τώρα Ζιμπάμπουε), την Κύπρο, τη Σιγκαπούρη και την Κένυα.

Οι εξετάσεις που προσφέρει το ABRSM αυξήθηκαν γρήγορα σε δημοτικότητα κατά τον 20ό αιώνα. Οι ετήσιες συμμετοχές αριθμούσαν 30.000 έως το 1914 και η εξουσία του επεκτάθηκε ώστε να περιλαμβάνει το Royal Manchester College of Music και τη Royal Scottish Academy of Music το 1947. Μέχρι τότε, η υποψηφιότητα είχε ξεπεράσει τις 100.000.

Μέχρι το 1981 η ABRSM εξέταζε περισσότερους από 460.000 υποψηφίους ετησίως.

Νέες εξετάσεις και ομαδικοί μαθητές
Το 1999, η ABRSM εγκαινίασε ένα αναλυτικό πρόγραμμα Jazz Piano and Ensembles και συμπλήρωσε το νέο πρόγραμμα το 2003 με την εισαγωγή αξιολογήσεων φλάουτου, κλαρίνου, σαξόφωνου, τρομπέτας και τρομπόνι. Το 2004 εισήχθη επίσης το πρόγραμμα Μουσικών Μεταλλίων για μαθητές που διδάσκονται σε ομάδες.

To ABRSM σήμερα


Πάνω από 650.000 υποψήφιοι υποβάλλονται τώρα σε εξετάσεις ABRSM κάθε χρόνο σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με ολοκαίνουργιες αξιολογήσεις, συναρπαστικές νέες συνεργασίες και καινοτόμα νέα προϊόντα στον αγωγό ABRSM, το μέλλον φαίνεται – και ακούγεται – ελπιδοφόρο από ποτέ.